Cursus patroontekenen

De cursus Patroontekenen is even on hold. Bij voldoende vraag kunnen we het nog een keer doen, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Je zit op schaal te tekenen en te rekenen. Het lijkt erg ingewikkeld en vraagt wel wat technisch inzicht. 

Deze cursus kun je zien als een kennismaking met het patroontekenen. Het lesprogramma is zo opgebouwd dat na 8 weken je eigen op maat basispatroon er is. Voor het bovenstuk, de broek wordt niet behandeld.  
Voor mensen met enige ervaring in het maken van kleding is het een mooie aanvulling om wat inzicht te hebben in de opbouw van de patronen. Het geeft je vrijheid om je eigen ideeën te verwerken in de kledingstukken die je wil maken. In dit korte blok van 8 avonden maak je kennis met het begrip technisch patroontekenen. We tekenen volgens de Rundschau-methode, een gangbaar patroontekensysteem, waarin gebruik wordt gemaakt van proportionele maatberekeningen.

Er wordt eerst getekend op schaal, daarna op ware grootte. Het maken van een proefmodel op ware grootte behoort tot de mogelijkheden, mits je er ook thuis enkele uren per week aan kan besteden.

Prijs: € 145,- incl. materiaal en reader.
Locatie: de Biotoop, Kerklaan 30A Haren Intern nr: A223.
Docent: Joes Jozephs

Wilt u meedoen dan kunt u contact opnemen via info@natuurstoffen.nl