Stoffeninformatie

We hebben (nog steeds en weer) superkwaliteit biologisch katoenen producten, enkele stoffen aan de meter, wat baby-en kinderproducten. Ze komen van Boweevil. 

Deze tekst komt van de website van Boweevil, al jaar en dag de beste leverancier van de mooiste biologisch katoenen stoffen. 

Wat is biologisch katoen?

Biologische katoen wordt verbouwd op plantages waar de boeren uitsluitend gebruik maken van natuurlijke grondstoffen en methodes. Er wordt op de velden geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. De katoen wordt met de hand geplukt en op de katoenvelden worden regelmatig andere gewassen verbouwd om zo verschraling van de grond te voorkomen.


Stoffen en GOTS

Alle stoffen die door Bo Weevil geleverd worden zijn gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen. Op het etiket op de rol staat de afkorting GOTS (Global Organic Textile Standard) en ons nummer CU005007. Omdat aan de stof geen GOTS-keurmerk bevestigd kan worden en daardoor aan de stof zelf niet zichtbaar gemaakt kan worden dat het om een gecertificeerde stof gaat, wordt bij levering door ons een verklaring afgegeven. In deze verklaring staan alle gegevens die terug te leiden zijn naar de geleverde stof en dit wordt bij de jaarlijkse controle van Control Union geverifieerd.Ons GOTS-certificaat vind je hier.

 
Kwaliteit

De meeste stoffen worden in Turkije gebreid en geweven en zijn van de Turkse Bergama katoen gemaakt. We willen deze katoen tot zijn recht laten komen en er kwalitatief hoogwaardige stoffen van laten maken. We hopen dat je hierin niet teleurgesteld wordt. Laat het ons weten als dat wel zo is, dan zorgen we naar alle redelijkheid voor een oplossing.

Tijdens kwaliteitscontrole neemt de producent uit verschillende rollen een monster. Dit is helaas noodzakelijk. Het kan dus voorkomen dat je een gat in de stof tegenkomt.

 

Natural kwaliteiten

Alle 'natural' Bo Weevil stoffen zijn alleen gewassen en ongebleekt. De stof heeft een natuurlijke kleur en vaak zie je nog wat pitjes van de katoenplant in de stof zitten.
Extra voordeel: deze stoffen zijn doorgaans goed geschikt voor mensen met een (huid)allergie.

Ter verduidelijking nog een beschrijving van een aantal kleuren:

  • Off-white: Het doek is gewassen en gebleekt met waterstofperoxyde volgens de GOTS-normen. Daardoor is de stof lichter van kleur dan de ‘natural’ kleurvariant.
  • Optisch wit: Tijdens de nabehandeling in het productieproces zijn optische witmakers toegevoegd voor een extra witte kleur; alles volgens de GOTS-normen