winter 2018

De druk is van de ketel, de AOW-leeftijd is bereikt. Nieuwe inkoop en cursussen geven is even op een zijspoor gezet. De restvoorraden zijn/worden verkocht.

Enthousiasme om moooie dingen te maken blijft. En een ruime restvoorraad materialen.
Momenteel ben ik een basiscursus quilts maken aan het volgen. Dit met de bedoeling om van mijn reststoffen mooie spreien en kleden te maken. 
Daar komt nogal wat bij kijken.  Wat is een goede bovenlaag, welke tussenvulling gaan we gebruiken, en wat is een goede onderlaag?  Dan komt het quilten, het verbinden van deze drie lagen. Dan kan met de hand, een erg geduldswerk. Dat kan ook met de naaimachine. 
Mijn industrieyuki is erg geschikt voor de rechte lijnen. Machine met grote tussenruimte en goed werkvlak. Maar er wordt ook doorgestikt in de meest verschillende ronde vormen. Daarvoor heb je een machine nodig waarvan de tandjes van het transport kunnen zakken en een speciaal voetje wat boven de stof zweeft. Bv, een stopvoetje of borduurvoetje. En dan ga jezelf de stof bewegen onder dat voetje door. En op de een of andere manier proberen steeds dezelfde steekgrootte te maken. 
Dat vereist heel wat oefening, en dat is precies waar ik me deze tijd mee bezighoud. 
Ik geniet ervan om weer iets nieuws te leren. 

Een andere bezigheid is bij een zorgboerderij meehelpen een naai-atelier op te zetten. Enkele maanden geleden voorzichtig aan begonnen, begint het nu vorm te krijgen. Er zijn al vier belangstellenden-meewerkers.