simpele stofdruksjabonen

Leer op een simpele manier je eigen stofstempels maken. 

S80 vlieseline, dit is een dik verstevigingsmateriaal en heeft geen plaklaag, mooi dik, kan met de schaar geknipt worden, scheurt niet, dit is de ondergrond voor de stempel.
Decofil, een soepel materiaal met een plakkant, tijdens de workshop met de dunne soort gewerkt, later voor mezelf ook de dikkere gekocht om uit te proberen. Uit de Decofil wordt de gewenste vorm geknipt, je afbeelding om te stofdrukken.
Deze vorm wordt op de S80 geplakt ( strijkbout) en klaar is de stempel.
Gesso, voor mij een nieuw materiaal, een primer .
Drie manieren:

  • decofil sjabloon op S80, klaar is de stempel, deze is goed voor even, zal na veel gebruik uit elkaar vallen

  • decofil sjabloon op S80, daarna insmeren met Gesso, laten drogen. Deze stempel zal wat minder verf opslurpen en is al wat sterker.

  • decofil met Vlisofix bedekken, papier eraf en dan het Decofil sjabloon erop, daarna met Gesso bestrijken, deze stempel kan lang meegaan, er zit een extra lijmlaag (vlisofix) tussen. Met het afdriukken zul je wel de ruwe structuur van de vlisofix in de achtergrond zien.

Gewoon wat textielverf op het bordje, schuimrubber roller erdoorheen, stempel ermee bestrijken en afdrukken. Heel gemakkelijk, supermooi. Ga nu verder onderzoeken hoe ik mooie sjablonen kan maken om stof te drukken voor eigen tuniekjes.