‹ Terug naar fotos

project tuin

In verwondering dat ik weer een eigen tuin mag maken. Een weer borrelt de energie op, hier word ik zo blij van.
Gisteren kwamen de bestelde struikjes van de Heliant binnen, wortelgoed, klein teruggesnoeid, heel belangrijk dat ze snel de grond in gaan of opgekuilt worden. Eerst de tuin opgemeten en een tekening gemaakt hoe hij nu is. Toen achter in de hoek begonnen om te kijken of ik de tegels eruit kon halen en heel benieuwd wat voor grondsoort ik hier aan ga treffen. Toen de planten uit de verpakking gehaald en eigenlijk bepaaldde de grootte van de wortelkluit met welke ik het eerst begon. Dat was de vlier, eentje heb ik tegen de berging aan gezet, toe 2 rode kornoeljes dicht bij elkaar op het middenstuk. De 2 gele kornoeljes ook dicht bij elkaar halverwege de zijwand tussen Jacob en mij in. Het gat was groot, daar heb ik nu even de vlier ook bijgezet. MIsschien verplaats ik die morgen nog, want die wil ik eigenlijk dicht bij mijn kamerraam. De plantjes in kleine potjes heb ik onder de struiken geplant. Onder de vlier bij de berging de grote tijm, bij de rode kornoelje 2 bosaardbeitjes en een zeepkruid, onder de gele kornoelje ook een zeepkruid. De andere struikjes heb ik in een plastic mand opgekuild, twee kleine lijsterbessen, een heel kleine meidoorn, 2 kleine hazelaars en 2 zwarte bessenstruiken liggen even begraven bij de composthoop. Morgen verder. Hier wordt ik echt gelukkig van.
De lijsterbesjes en de 2 hazalaars zijn op het grasveldje terechtgekomen, de gele kornoelje en 2 zwarte bessen langs de schutting met Jacob. 
En na een dag zag ik het probleen, de gele kornoelje en de zwarte bessen zwemmen in het waten, het zeepkruid drijft ook onder de gele kornoelje. 
Vandaag, 28 januari heb ik tegels gewipt, een slootje gemaakt en nu eerst even nadenken. Natuurlijk, overal waar tegels zijn kan het water de grond niet in. Naar de schutting van Jacob toe ligt de tuin iets lager, daar waar ik de stenen eruit heb gehaald komt het allemaal bij elkaar. 
Nu eerst een plan maken, waar wil ik zeker de tegels houden, langs het huis, een pad van 5 tegels breed naar achteren, en daar waar de zon wel eens schijnt een royaal terras, dat is tegen de berging en de schutting van Jacob aan. Vandaag blijft het de hele dag regenen, morgenvroeg in de tuin werken. Nu wel even het zeepkruid verplaatsen.
30 januari, gisteren de besse verplaatst, vandaag een gele kornoelje verplaatst en de andere betere potgrond gegeven, ook een rode kornoelje naar boven getrokken en de vlier tegen de muur ook. Straks weer 2 zakken potgrond ophalen en een voor een alle struikjes nalopen en zo nodig een beter plantgat geven. 

Vlier herplant en foto gemaakt van de uitlopertjes 18 februari 2021, voortuintje schoongemaakt, de kleine stek lijsterbes verplant, het is een heel kromme stek, ben benieuwd hoe die gaat groeien. Ook een rode kornoelje naar voren gehaald. Happy. Dat verpanten vandaag was wel echt nodig, de planten stonden met de wortels in doornatte grond. Deze drie hebben allemaal een volle zak potgrond gekregen gemengd met de aarde ter plekke. 
15 febr. voor de eerste keer op een stoeltje met een lekker kopje koffie in de zon kunnen zitten.
21 februari in de tuin met mijn bezoek, happy. 
24 febr. eerste gele bloemetjes, vlier loopt uit.
25 febr, nieuwe raamfolie, klein tafeltje is geleverd
4 maart, de lijsterbes uit het gazon gehaald en in een grote pot gezet, nu kan hij ook wat zon vangen af en toe
9 maart zaadjes van vroeg breedbladspinazie van Marijke gekregen en onder de kornoelje en vlier bij de muur gestrooid, ook onder de lijsterbes in pot.
16 maart buitenpotten gevonden bij kringloop.
17 maart 4 stevige kruidenplanten bij Olieslagers gekocht, rozemarijn, citroenmelisse, pepermunt en oregano. 
18 maart witlofwortels land de rode kornoelje geplant, grond voelt erg nat.
‹ Terug naar fotos