‹ Terug naar fotos

Isabelle Wiessler workshop

Workshop van twee dagen van Isabelle Wiessler, dit was de uitnodiging, mijn nieuwgierigheid was geprikkeld. 13-14 november 2019
Na het quilten is het behandelen van de stof met verf een uitermate interessant aspect van het ontwerp van een quilt. Verschillende katoenen stoffen zijn bewust met de naaimachine gequilt met verschillende patronen. Vervolgens gebruikt Isabelle verschillende voorbeelden om te laten zien welke kleur het meest geschikt is en welk effect het geeft. Er wordt gewerkt met paintsticks, met ontkleuringspaste, met acrylverf en textielverf. Achteraf kunt u de quilt nog interessanter maken, maar vanaf het begin kunt u bewust kiezen voor deze vorm van “kleuren”. Er zijn geen speciale vaardigheden in de schilderkunst vereist, wel de wens dat u enig inzicht hebt in kleurcomposities. Een basiskennis van machinaal quilten is voor deze tweedaagse workshop vereist.
De workshop was zeer de moeite waard, mijn eindresultaten waren niet zo goed, er zat geen oefenmateriaal in mijn quiltwerk wat ik de eerste dag heb gedaan. Deze week ga ik alle technieken die we gedaan hebben onder de loep nemen en werkvoorbeelden maken, Isabelle zegt ook: altijd eerst schetsen maken, de vorm van je doorquilten is belangrijk voor het eindresultaat.

Ik ga voorbeeldquilts maken van de mooiste voorbeelden die ik voorbij heb zien komen, 
vandaag 18 nov 2019 de ontkleurder aangemaakt,en proefjes gemaakt. Meteen ook mijn quiltlapjes bewerkt met ontkleurder. 
Niet een nacht gewacht. Ik heb niet gespeeld met de lengte van verwarmen, hiermee kun je regelen hoe ver het uitbleekt. Ik had het te laat door, bij de rose bij het bootje zag ik het pas. 
Vijf proefstrookjes klaargelegd on met de persbouttijd en druk te experimenteren!!!

19 november, nieuwe proeflap gemaakt, twee schetsjes, voetje van de naaimachine verwisseld, nu stopvoetje erop, zo heb ik een stuk beter zicht op het werk. Lichtlila lap volgequild, tussen de figuren door misschien iets te dicht, het zijn niet voor niks proeflapjes. Met water een voorproefje gemaakt hoe ik de ontkleurder straks op ga brengen. 

Tijdens de workshop hebben we gewerkt met paintsticks, dat zijn stiften met een soort geharde olieverf, toen met textielverf, let op dekkend of transparant,toen met acrilverf, dat werd meer gebruikt voor de finishing touch, voor de eindeffecten, laag over laag aangebracht worden ze mooi.

Vandaag, 24 november bij Cordi wat paintstiks gekocht en bij Flokstra een kleine linoroller. Nog twwe proefquiltjes gemaakt, kan ik morgen of overmorgen aan het verfexperiment beginnen.Wordt vervolgd.

‹ Terug naar fotos