‹ Terug naar fotos

Mikkelhorst

In juli 2018 is de Mikkelhorst gestart met een naaiproject. Mohammed gaat daar de leiding krijgen en mij is gevraagd om Mo wat ondersteuning te bieden m.b.t. de technische kant van het naaiwerk. Dat is mooi om te doen,  ik heb toegezegd om in elk geval een winter lang 2018-2019 een ochtend in de week  te komen. Nu is het eind oktober, de vaste dag is dinsdag geworden, Mo is er dan de hele dag en in de ochtend ben ik er ook en sinds 16 oktober voorlopig ook Mayada in de ochtend. Mo begeleid Mayada.

Mayayda maakt eerst kinderschortjes. Op de grotere machine naait Mo tassen van oude banners. 
Fijn om te zien dat ze hun draai vinden hier en er plezier in hebben. 
Wordt vervolgd. 
Aankomende week werkbeschrijving stoffen tas met koord op ruitjespapier maken. Ruitjesschriften meenemen. Ook geprinte papieren.
Boodschappenlijst maken: gekleurd koord voor tashengsels en bannerschorten
keperband, capuchonkoord en stoppers voor koordtassenhengsels.

23 okt 10 uur begonnen, moesten helaas tijdens de koffiepauze de tafel afstaan aan tuinwerkers, niet echt handig, het blijft behelpen ............Later begonnen stoffen-koordtas patroon uitleggen en eerste naden naaien...met Mo en Mayada 5 knippakketjes gemaak voor koordtasjes
20-11 leuke ochtend Zuleyha is nieuw, Geert gaat naaimachines erbij kopen.
11-12 vandaag vier tasjes aan de Mikkelhorstwinkel geleverd, Euro 9,50 per stuk
Nieuwkomer Annelies, ervaring met zwaardere machine en leer.
18-12 laatste keer dit jaar, alleen Mo en ik zijn er, fijn gewerkt,tasjes afgemaakt, Mikkelhorst heeft mooi kassasysteem, de eerste plastic tas is verkocht voor Euro 13,95, de rest hangt mooi gepresenteerd in de winkel, ziet er allemaal mooi uit, 8 januari gaan we verder. 
22 jan. Annelies emblemen genaaid op leren jas, ging prima.
25 jan 2019, gesprek met Geert bij mij op het atelier. Mo mag een dag in de week op de Mikkkelhorst werken, de dinsdag. De naaiatelierruimte is op dinsdag en donderdag beschikbaar. Annelies wil de donderdag wel leiden zegt Geert.
2-sporengedachte,
  1. op de Mikkelhorst inloop, ook werk aannemen van binnen de Mikkelhorst, reparatie's en wat zich aanbied. ook tijd voor eigen werk wat de deelnemers meebrengen, waar ze advies bij nodig hebben. Zuleyha wil graag weten hoe je een tasje maakt van het begin tot het einde, die kan nu wel haar eigen tasje maken, meten, knippen en in elkaar zette. Hiervoor moet ik wel wat keperband en koord meenemen.
  2. In mijn atelier professioneel lesgeven voor mensen die verder willen bv. met eigen bedrijf of in confectie-atelier werken. 10 lessen Euro 235,00 was bij de Stadswerkplaats het tarief, maximaal 4 personen. Klinkt interessant.

Vandaag wat fournituren ingekocht bij Sikkes lappenland en bij Mammamini voor Euro 12,00 een pakket moooie nieuwe stoffen. Kan de rekening bij Geert indienen.
5 februari, Mohammed en Annelies zijn er. Mohammed gevraagd om met de bannertassen verder te gaan, is een nieuw model aan het maken. 
12-2 met Mo tassen geknipt, nieuw model, Annelies en Mayama waren er ook, tof gezellig. Koordgaatjs oefenen voorbereid.
19 febr, Mo knipwerk voor witte bannertassen, worden er drie, volgende week koordhandvaten maken, touw gekocht bij Action.
26 febr.-rekening fournituren ingediend, is betaald, kopie zit in de zwarte werkmap,  Mohammed en Mayada de knip- en naaibeschrijving van de trekkoordtasjes uitgelegd. Supergemakkelijk en leuk.
5x stof geknipt en Mohammed gebruikt de witte dunnen stof met rode opdruk voor dit model.
5-12 maart ben ik niet geweest.
19 maart Annelies en Mohammed zijn er, allebei bezig. Annelies helpt Mo met de witte koordtasjes, Mo is er extra zakjes op aan het naaien, ziet er leuk uit. Na een fijn gsprek ben ik weer weggegaan.
Alles loopt, mijn taak zit erop (voorlopig of voorgoed). 
Mohammed heeft zijn draai gevonden, vindt het fijn om een dag in de week met zijn vak bezig te kunnen zijn. ś Morgens komt Mayada, ś middag Zulaya.  Hij heeft mijn contactgegevens, mag me altijd bellen als ik hem ergens mee kan helpen. Afspraken die met Annelies gemaakt zijn weet ik niet, ze vertelde wel dat ze op donderdagochtend een mevrouw uit Eritrea begeleid, die Nederlands moet leren en ook meteen leert naaien op de naaimachine. 
Thuis heb ik mijn atelier opgeschoond, dat is prima klaar voor gebruik voor als het plan van spoor 2 doorgaat om aan kleine groepjes les te geven. So far, so good.

26 maart in de ochtend mail naar Geert gestuurd:

Dag Geert,

voorlopig ga ik even stoppen met op dinsdagochtend naar de Mikkelhorst komen, de winter is voorbij, mijn inziens hebben we een mooie opstart gemaakt. Als bijlage stuur ik mijn verslagje mee, dan weet je een beetje hoe het gegaan is voor mij.

Had jij nog wat gedaan met het idee van professionele lessen aanbieden in mijn atelier? Zo ja, dan hoor ik het graag, dan kan ik er rekening mee houden met plannen maken voor mijn eigen atelier,

voor nu,

groetjes Joes

27 maart antwoord:

 

Dag lieve Joes,

Ik zeg lieve want ik wil je laten weten dat ik het fantastisch vind wat je voor ons en vooral ook voor Mo hebt gedaan. Dank je ook voor het verslag. Heel mooi en nuttig om te lezen wat er is gebeurd. De afgelopen weken, eigenlijk direct na je bezoek aan de Biotoop/jouw atelier, heb ik geprobeerd spoor 2 op te starten. Tot op heden is het mij niet gelukt om geld vrij te krijgen voor spoor 2. Dat heeft helaas te maken met de versnippering die is opgetreden. Iedere ‘deelneemster’ heeft weer een eigen contactpersoon. En deze mensen kunnen en durven geen besluiten te nemen over geld. Best wel frustrerend maar ik snap het ook wel weer. Ben nu andere wegen aan het bewandelen. Ik houd je op de hoogte!!

Verder was ik benieuwd of je aanbod voor de ‘locker’ nog geldt. Mo begon er weer over en ik wil ‘m best wel van je overnemen. Laat maar weten wat je besluit wordt. Nogmaals dank voor al je inzet!

Met vriendelijke groet, Geert Naber  tel: 050-3168840 / 06-47520196

ik 28 maart: Dag Geert,

dank je wel voor je mooie mail, het aanbod voor de lockmachine geldt niet meer. Door de gebrekkige ruimte bij jullie ben ik gaan beseffen wat een fijn atelier ik heb. En daar hoort de lockmachine bij,

alle goeds gewenst,

mvg Joes

‹ Terug naar fotos