‹ Terug naar fotos

Kate Tume workshop

Kate Tume, ik heb veel tijd besteed aan vooronderzoek bij deze workshop. Haar belang is een verhaal, representatief of symbolisch weergeven. Daarvoor gebruikt ze embalisment, vooral kralen en pailletten.  De workshop geeft veel technieken om met kralen, pailletten, stof er borduursteken om te gaan. Naast elkaar, boven op elkaar, met uitsteeksels en met bogen. Tijdens mijn onderzoek heb ik ook wat over glaskraaltjes geleerd, seed beads, rocailles, Toho is een goed merk, en Miyuki, ze hebben een groter rijggat en zijn allemaal gelijk. Fijn om mee te werken. 

Hergebruik en ecologie zijn belangrijke uitgangspunten.

Haar verhaal lezend heeft alles te maken met bedreiging van de natuur en vernietiging van wezens die ge-eerd werden. Haar eerste opdracht is spelen met kralen  denk aan gebergte-rotsen. 
Indrukwekkend, hoe in deze workshop het beleven van onze omgeving centraal staat. Ontroerende werkjes van de maaksters met mooie gedachten. De Sustainable sequis compagnie verkoopt recycle en ik denk ook cellulosepailletten. 
Een werkstuk van haar verbeeldt een dier uit Tasmanie wat uitgestorven is. Ze gebruikt koper en carneool, grondstoffen die in Tasmanie gemijnd zijn. Haar verhaal hier is, dat dit dier daar nog leefde toen de grondstoffen gevormd werden. 
Voor mij worden de stenen bij de Maas het uitgangspunt. Ik ben er gisteren naar toe gefietst en heb wat fotoos gemaakt. 9 maart, vanmorgen een stevig zijden lapje wat beschilderd. 
 
‹ Terug naar fotos