‹ Terug naar fotos

free motion les 3

Vorige week maandag de laatste lesdag free motion, ik ging er vertwijfeld heen had nog niet een keer met een mooie spanning gewerkt snelheid en beweging niet onder controle, de naalden knapten een paar keer. Eerste feit, bij de meesten is de bovendraad naar de achterkant van het werk getrokken, de bovenspanning wordt ook wat losser gezet, we wilen geen onderdraad zien. We leerden enkele technieken om vanaf de achterkant te werken en de mooie draad op het spoel te winden. Natuurlijk moet dan de bovendraad juist strakker gezet worden, de spoeldraad wordt zichtbaar op de mooie kant. Zo kun je gemakkelijk een stof met motief aan de achterkant nemen, de vormen doorstikken en de voorkant heeft een mooi borduurwerk. Via de achterkant kun je ook applicaties aan de voorkant krijgen. Dan een stofje op de voorkant rijgen, vanaf de achterkant het motief stikken, later de overtollige stof wegknippen.
Weer thuis de you tube filmpjes van Leah Day gevonden en begonnen met les 1. De draad luste, ook de katoenen klos uit het atelier. De beweging wel wat geleerd, maar het was wel klungelen. Alles opgeruimd, een stevige wandeling gemaakt en spullen klaargeleg voor een nieuwe poging.
Nu bijgeleverd katoenen Gutermanngaren met kleurverloop op de bovendraad, naaimachinegaren polyester uit mijn atelier op de onderklos en voor de eerste keer kan ik gewoon stikken zonder problemen. Had ook nog een microtex naald klaarliggen voor het geval. 
Heel bemoedigend, woensdag ben ik weer in Borger, dan toch maar wat aangeraden garens kopen en topstitchnaalden. Heel fijn dat ik het uitgevonden heb. Ook een geruststelling om te weten dat er nog een supermachine aankomt, weliswaar tweedehands, maar wel een degelijke Pfaff.
‹ Terug naar fotos