‹ Terug naar fotos

boxkleed voor Lize

december, kadootjesmaand, nieuw projectje opstarten, natuurlijk weer van resten uit de lappenmand.
Deze keer een boxkleed, ik weet de maat nog niet maar maak een vierkant van 80x80 cm. Kan dit weekend de box opmeten. Inspiratie komt van het geboortekaartje van Lize. 
De box is opgemeten, maat is 75 cm.x 95 cm. 
Vandaag 26 dec.begonnen met het bovendoek. Om de 5 cm. potloodlijnen gezet, batting eronder, en alle lijnen doorgestikt. Ook de letters, wolken, bomen en het huisje. Gewassen, hangt te drogen, morgen verder. 27 dec. wolkjespatroontjes gemaakt,volgorde bepaald, geknipt, eerste kleintje opgestikt. Morgen verder. 29 dec. Totaal verslavend, zo leuk om dit te maken.Iedere dag worden er wat fotoos toegevoegd. 
1 januari de batting gedaan, het worden 4 lagen, boventop van de wolken, het huisje de bomen enzo, hier is al een battinglaag katoen gebruikt, tweede laag heel fijn hennepdoek voor de stevigheid, derde laag katoenen batting en vierde laag rose hennep-biokatoenen platbinding stof, alles goed uitgemeten en begonnen met de eerste lengtestiksels van het middenstuk. 
3 jan. eerste stiksels uit de vrije hand gedaan, de wolken.5 jan. het grote vlak is gequild, volgende stap boven en onder sierranden maken, nadenken over hoe de dieren erop komen.
10 jan. het kleed wordt groter als de eerste bedoeling was, het wordt nu een speelkleed. De uiteindelijke vorm is er bijna. 
20 jamuari, klaar. Zit nu in de wasmachine, 30 graden, centrifuge op 800, heel spannend. Ik vertrouw er wel op. 
‹ Terug naar fotos