Hennep in de Happinez

Misschien hebben jullie het al gezien? In de laatste Happinez wordt uitgebreid aandacht besteed aan de hennepplant. Met interessante informatie en heerlijke recepten. We hebben wat mooie stoffen en vezels uitgeleend aan Maaike Koorman, die de styling heeft verzorgd. Het is een prachtig artikel geworden. 

Dit was voor ons een goede aanleiding om te kijken wat we nog aan hennepstoffen in huis hebben. De voorraad is erg geslonken. Alles is goed gerangschikt terug te vinden in de webwinkel.
Van de hennepstoffen waar we nog meters van hebben hebben we stalenmapjes gemaakt. Van de rest hebben we coupons gemaakt. Nog niet alles wat we hebben staat erop, maar de couponbak wordt regelmatig aangevuld. 

Eigen collectie. 

We zijn rustig aan begonnen om modellen uit te werken voor een eigen collectie. Uitgangspunt is de biologisch katoenen stoffen die nu voorhanden zijn hiervoor te gebruiken. Uitproberen wat we kunnen met de poplins, flanel, zomerfleece en canvas. Welk model past bij welke stof, zelf patronen tekenen. In welke kleurgroep willen we gaan werken. We hebben meest naturel stoffen, dus de textielverf staat klaar om de stof te bedrukken.
Hierbij aansluitend hebben we ook prachtige wol ingekocht, voor sjaals en sokken. 
Wat is zelf producten maken toch fijn. En aankomende herfst-winter weer in cursusvorm technieken aan cursisten doorgeven. 
De meeste stoffen die we gebruiken vind je ook in onze webwinkel. 

 

"Ouderwetse" flanel en zachte fleece, breisel.

Ongebleekte biologisch katoenen flanel.  De stof is licht opgeruwd, waardoor het heerlijk zacht aanvoelt.Extra breed, 2 meter 05 cm. Geschikt voor lakens. Flanel wordt ook gebruikt voor werkhemden. Maar wij gaan een stapje verder en gaan deze stof gebruiken voor zomerjasjes. Geproduceerd in India volgens GOTS voorwaarden. Krimp: Max  8-10 %, zowel in de lengte als in de breedte, dus ADVIES: wassen voor het naaien. 

Ook nieuw is deze sweaterstof met een licht geruwde achterkant dan, deze fleece is lichter en luchtiger dan de bekende fleece.Een echte zomerkwaliteit! Geproduceerd in Turkije volgens GOTS voorwaarden.  Ook heel geschikt voor baby's en kleine kinderen, bv. dekentjes en kruippakjes, slaapzakjes.  
Ter kennismaking hebben we enkele royale coupons gemaakt van ruim 2 meter voor de prijs van 1,5 meter.!